Koncertni Cikel SiBRASS 2018

V letu 2017 je bil prvič predstavljen KONCERTNI CIKEL SiBRASS, ki v letošnjem letu nadaljuje in nadgrajuje umetniško platformo za prezentacijo klasične glasbe s poudarkom na trobilih.

Serija petih nedeljskih matinej na osrednje ljubljansko koncertno prizorišče vabi ljubitelje poustvarjalnosti in tehtne glasbene literature. Vsi koncerti se bodo odvijali v dvoranah Slovenske filharmonije.

Uvodni recital ameriške in slovenske glasbe bosta predstavila ameriški trobentač Chris Coletti, sicer član svetovno znane zasedbe Canadian Brass, in slovenski pianist Miha Haas. Sledi mu koncert, katerega osrednji protagonist je izjemni hornist Boštjan Lipovšek. V družbi izvrstnih kolegic in kolegov ter svojih nekdanjih študentov bo predstavil nabor glasbenih del iz obdobja baroka, klasicizma, romantike in našega prostora. Na tretjem koncertu bo predstavljena  zanimiva kombinacija zasedb - duo trobenta in tolkala / duo trobenta in harmonika. Te nam bodo predstavili harmonikar Klemen Leben, tolkalist Jože Bogolin ter trobentača Franc Kosem in Antonio Faillaci. Četrti koncert je namenjen družinam. Z Lucijo Čirović in Trobilnim kvintetom Contrast  se bomo popeljali v Saint-Saenov Živalski karneval.  S slednjim koncertom želimo obisk vrhunske kulturne glasbene poustvaritve omogočiti publiki, ki ji je prizorišče klasične glasbe težje dosegljivo in manj poznano. Ob zaključku cikla pa se bo z izborom kompozicij za pozavno in orgle v družbi Tomaža Sevška predstavil slovenski trobilec mlajše generacije, pozavnist Žan Tkalec.

 

Vljudno vabljeni.

Društvo SiBrass