KONCERTNI CIKEL SiBRASS 2019

KONCERTNI CIKEL SiBRASS 2019 bo občinstvu tudi v letošnjem letu postregel z izvedbami odličnih, mednarodno priznanih izvajalcev. Društvo SiBRASS že tretjič zapored prireja serijo petih koncertov klasične glasbe, s poudarkom na trobilnih instrumentih.

SiBRASS je edinstvena platforma, osredotočena na vztrajno uresničevanje odličnosti in povezovanje ter prepletanje glasbenih ustvarjalcev, poustvarjalcev ter poslušalcev. Tako tudi v svoji tretji sezoni koncertnih ciklov nadgrajuje svoje delo in smelo povezuje vrhunske poustvarjalce – trobilce s poslušalci, željnimi tehtnega in atraktivnega programa. Novi sklop brezplačnih nedeljskih koncertov ponovno daje občinstvu možnost prisluhniti glasbi na najvišji izvedbeni ravni. Koncertni programi so pretehtano zastavljeni v stremljenju k širokemu naboru glasbenih praks in vpeljevanju novosti. Vsak koncert bo ob bok tujim postavil slovenska dela.

Koncerti se bodo odvijali v Slovenski filharmoniji, ki je idealna za realizacijo takšnih projektov. V sodelovanju s tretjim programom Radia Slovenija bo poskrbljeno tudi za snemanje koncertov, ki bodo nato predvajani v rednem programu radia ter dostopni v arhivu Multimedijskega centra RTV Slovenija.

Društvo SiBrass