Razpis za koncert nove generacije

Društvo SiBRASS prireja serijo koncertov klasične glasbe pod naslovom KONCERTNI CIKEL SiBRASS, s poudarkom na trobilnih instrumentih, ki občinstvu postreže z izvedbami odličnih, mednarodno priznanih izvajalcev.

SiBRASS je edinstvena platforma, osredotočena na vztrajno uresničevanje odličnosti in povezovanje ter prepletanje glasbenih ustvarjalcev, poustvarjalcev ter poslušalcev. Tako tudi v svojem koncertnem ciklu nadgrajuje svoje delo in smelo povezuje vrhunske poustvarjalce – trobilce s poslušalci, željnimi tehtnega in atraktivnega programa. Sklop brezplačnih koncertov daje občinstvu možnost prisluhniti glasbi na najvišji izvedbeni ravni. Koncertni programi so pretehtano zastavljeni v stremljenju k širokemu naboru glasbenih praks in vpeljevanju novosti. Cikel ob bok tujim postavi tudi slovenska dela.

Koncerti se odvijajo v Slovenski filharmoniji, ki je idealna za realizacijo takšnih projektov. V sodelovanju s tretjim programom Radia Slovenija je poskrbljeno tudi za snemanje koncertov, ki so nato predvajani v rednem programu radia ter dostopni v arhivu Multimedijskega centra RTV Slovenija.

V letu 2021 bo eden v seriji koncertov namenjen izključno mladim glasbenikom, učencem na osnovni in srednji stopnji oziroma študentom.

Društvo SiBrass