Lanska sezona Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije na svojo preteklo sezono lahko ponovno gleda s ponosom in lepimi spomini v očeh, namreč že tretjo leto zapored so organizirali samostojen cikel treh koncertov v dvorani Slovenske filharmonije. 

Na uvodnem koncertu cikla so gostili nagrajenca Prešernovega sklada za leto 2017, Boštjana Gombača. “Srečanje”, kot so poimenovali koncert, je zvenelo v priredbah koncertov za klarinet in trobila Johanna Sebastiana Bacha in Wolfganga Amadeusa Mozarta, katere je obkrožala “Črna luknja”, nova skladba vsestranske glasbene osebnosti Žige Staniča, ki je nastala po naročilu TASFa.

Že v lanskem letu se je dvojec Lucija Ćirović in TASF izkazal za ustvarjalnega, produktivnega in preprosto uspešnega, zato so jo glasbeniki tudi v letošnjem ciklu povabili na svoj drugi koncert. Tokrat so se podali na “Pot v neznano”, skozi oddaljene svetove in mnogotere časovne dimenzije je Lucija šaljivo, žalostno, resno ali veselo ob skladbah najrazličnejših glasbenih obdobij popeljala najmlajše občinstvo na nepozabno potovanje.

Eden izmed najkreativnejših glasbenih ustvarjalcev se je v mesecu maju ogasil tudi v Ljubljani. “Spektakularen gost” Thomas Gansch je na zadnjem koncertu cikla pripomogel, da se je le ta zaključil poln blišča in hvale. Trobilci Slovenske filharmonije in gost Thomas Gansch so poslušalce božali in vnemirjali z ritmi klasike, džeza in zabavne glasbe, s tem pa v dvorani ustvarili nepozabno vzdušje in doživetje. 

Za trobilce ansambla je bil ta cikel ponovno eden najboljših in je tako zavzel posebno mesto v njihovem spominu. Seveda pa po poletnem počitku že nestrpno pričakujejo, kaj bo prinesla prihodnja sezona

Društvo SiBrass